Ustvarjeno 12 Januar 2020 Zadnja posodobitev 26 Januar 2020

na tekmovanju v Skopju meseca decembra 2018, se je trenerjema Ju-jitsu kluba Hanau in Ju-jitsu kluba ADK Maribor porodila misel, da bi poskušali pripraviti promocijsko prijateljsko srečanje dveh držav. V letu 2019 je ideja dozorela do te mere, da so predstavniki določili kraj in čas prireditve, ter način tekmovanja ekip Nemčije in Slovenije.

Tako se je naša reprezentanca dne 7.12.2019 udeležila omenjenega srečanja z prijateljskim ekipnim ju-jitsu turnirjem Fight Night Hanau 2019, ki je potekal v gradu Phillipsruhe Ornagerie, Hanau, Nemčija. Vsaka država je imela dve ekipi, Slovenski ekipi sta nastopili v naslednjih postavah:

Ekipa Slovenija 1

Lena Kostanjšek, Benjamin Pirnat, Barbara Siter, Nastja Simčič, Ivan Della Croce, Filip Trajkovič, Matic Jakšič, Lovro Divjak.

Vodja ekipe Boštjan Divjak.

Po dogovoru z nemškimi predstavniki se je slovenska ekipa 1 okrepila z dvema srbskima tekmovalcema, ki tekmujeta v Jadranski ju-jitsu ligi.

Ekipa Slovenija 2

Maša Medvešek, Nejc Zorec, Iva Simčič, Nastja Simčič, Andraž Žlindra, Dejan Drobne, Sara Besal, Tina Pelc.

Vodja ekipe Tilen Hadolin.

Ekipa Slovenija 2 je tesno izgubila polfinale proti ekipi Nemčija 1 z rezultatom 4:3,ekipa Slovenija 1 pa je v polfinalu premagala ekipo Nemčija 2 z rezultatom 5:2. V razburljivem finalu je ekipa Slovenija 1 premagala ekipo Nemčija 1 z rezultatom 4:3.

Vodja slovenske odprave in idejni soorganizator je bil Karl Kelc, sodnika v slovenski ekipi sta bila sodnik JJK ADK Maribor Darko Vujčič in sodnik kluba N&F Aleksinac Dragan Trajković.

20200111 025623

20200111 025852