Ustvarjeno 20 Marec 2016 Zadnja posodobitev 20 Marec 2016

Na mednarodnem turnirju v Herceg Novem (ČG) tekmovalci JU-JITSU kluba ADK Maribor osvojili štiri prva mesta in s tem potrdili odhod na Mladinsko svetovno prvenstvo.

20160227 121053
V Herceg Novem (Črna Gora) je potekal velik mednarodni turnir v Ju-jitsu. Na tekmovanju je nastopilo preko 250 tekmovalcev iz osmih držav. Turnir je bil zadnja postaja pred bližajočim se Mladinskim svetovnim prvenstvom, ki bo letos v Madridu.
Ju-jitsu klub ADK Maribor je na turnirju nastopil z šestnajstimi člani kluba. Predvsem je bilo tekmovanje pomembno za mladince, ki si želijo uvrstitve na svetovno prvenstvo. Ti so dosegli odlične rezultate, saj sta dva v svoji kategoriji zmagala, en pa je osvojil drugo mesto.
Nekaj najvidnejših rezultatov tekmovalcev JJK ADK Maribor:

• 1. mesto Blaž Zupanič, kategorija kadeti -66 kg
  • 1. mest Jaka Muršec Pitamic, kategorija mladinci-69 kg
  • 1. mesto Nejc Noč, kategorija mladinci -62 kg
  • 2. mesto Žiga Kokol, kategorija mladinci -62 kg
  • 2. mesto Dejan Drobne, kategorija dečki +66 kg
  • 1. mesto Pia Drobne, kategorija deklice -63 kg
  • 3. mesto Maj Kraševec, kategorija dečki -60 kg

Poleg nastopajočih tekmovalcev je svoje delo sodnika opravljal naš sodnik Darko Vujčič.
Po končanem tekmovanju, je ju-jitsu zveza Črne Gore pripravila skupne priprave tekmovalcev. Priprav se je udeležilo šestinštirideset tekmovalcev iz šestih držav, med njimi tudi pet tekmovalcev JJK ADK Maribor in tekmovalec JJK NIKAN Maribor. Na povabilo ju-jitsu zveze Črne Gore je priprave vodil trener JJK ADK Maribor Karl Kelc, 5. DAN ju-jitsu. Sodeloval je tudi trener mladincev Denis Kurbus.

Neposredno po tekmovanju je Ju-jitsu zveza Slovenije potrdila kandidate za nastop na Mladinskem Svetovnem prvenstvu, ki bo med 17.3. in 20.3.2016 potekalo v Madridu. Na svetovno prvenstvo so uvrščeni:

• 1. Žiga Kokol v kategoriji borbe do 56 kg Ju-jitsu klub ADK Maribor
  • 2. Nejc Noč v kategoriji borbe do 62 kg Ju-jitsu klub ADK Maribor
  • 3. Jaka Muršec Pitamic v kategoriji borbe do 69 kg Ju-jitsu klub ADK Maribor in
  • 4. Tim Celcer v kategoriji borbe do 77 kg Ju-jitsu klub NIKAN Maribor

Vsem želimo čim boljše uvrstitve na Svetovnem prvenstvu.