Ustvarjeno 02 Maj 2016 Zadnja posodobitev 02 Maj 2016

DSC 1202

Leto je naokoli in Ju-jitsu klub ADK Maribor je ponovno, že dvanajstič  po vrsti pripravil mednarodni ju-jitsu turnir »Maribor Open - Robi Rajh«. Tekmovanje je uvrščeno med pet največjih evropskih turnirjev in je izvedeno v sodelovanju z Ju-jitsu Zvezo Slovenije ter Evropsko Ju-jitsu Zvezo.  Tekmovalci so se pomerili v  ju-jitsu borbah, prikaznih tehnikah in ne-waza – parternih borbah. Na dvodnevnem tekmovanju je nastopilo 288 tekmovalcev iz 43 klubov, ki so prišli iz desetih evropskih držav. Tekmovanje je poleg predstavnikov evropske in slovenske ju-jitsu zveze počastil ter otvoril župan mesta Maribor, g. Andrej Fištravec.

Med vsemi trinajstimi slovenskimi klubi je tudi Ju-jitsu klub ADK Maribor nastopil s svojimi najboljšimi tekmovalci. V najpomembnejši, članski kategoriji sta tekmovalca mariborskega kluba osvojila dve prvi mesti. Nejc Noč borbe do 62 kilogramov in Anže Vujčič borbe do 85 kilogramov. Uspeh so z drugimi mesti dopolnili luka Čupkovič v kategoriji borbe do 77 kilogramov, Igor Kuzmanovič v kategoriji borbe do 94 kilogramov, Matic Sernel v kategoriji borbe nad 94 kilogramov ter članica Nataša Bende v kategoriji borbe do 62 kilogramov.

Prav tako so se izkazali tudi tekmovalci našega kluba v mlajših kategorijah. Doseženi so bili naslednji rezultatu:
Mladinci: Nejc Noč do 62 kg 1. mesto, Žiga Kokol do 56 kg 2. Mesto, Blaž Zupanič 3. mesto do 69 kg, Jaka Muršec Pitamic 5. mesto do 69 kg
Kadeti: Jaka Muršec Pitamic 2. mesto do 73 kg, Blaž Zupanič 3. mesto do 66 kg, Dejan Drobne 5. mesto nad 81 kg.
U 15 – otroci: Pia Drobne 2. mesto, Maj Kraševec 3. mesto, Tara Štelcer 3. m, Dejan Drobne 5. m,
Otroci A: Alin Kokol 3. mesto, Kalina Šiško 3. mesto, Eva Lubej 4. mesto
Otroci B: Nuša Filipovski 2. mesto, Nina Repac 2. mesto, Rok Fras 3. mesto, Hana Filipovski 4. mesto, Črt Čučko 4. mesto, David Kores Urleb 9. mesto,

V okviru tekmovanja je potekalo tudi prvo kolo Evropskega pokala, .Jadranske ekipne ju-jitsu lige. V prvem krogu je ekipa Ju-jitsu kluba ADK Maribor, kot edinega slovenskega predstavnika, osvojila tri zmage.  Ekipa JJK ADK Maribor je premagala ekipo Srpska iz Sarajeva (BIH) z rezultatom 5 priti 1, ekipo Panda iz Herceg Novega (ČG) z 4 proti 2 in ekipo Baleks iz Skopja (MAK) z rezultatom 5 proti 1. Za mariborski klub so nastopili: Nejc Noč, Žiga Kokol, Jaka Muršec Pitamic, Blaž Zupanič, Tilen Hadolin, Luka Čupkovič, Anže Vujčič, Uroš Trčak, Igor Kuzmanovič in Matic Sernel.

Mednarodno tekmovanje »Maribor Open – Robi Rajh« je v celoti uspelo. Na tekmovanju je nastopilo kar nekaj dobitnikov medalj iz najvišjih tekmovanj iz Italije, Nemčije, Srbije, Črne Gore in Slovenije. Ekipa JJK ADK Maribor bo v mesecu Maju nastopila na drugem kolu Jadranske lige v mestu Aleksinac (SRB), tekmovalci Noč Nejc, Luka Čupkovič in Igor Kuzmanovič pa se bodo udeležili odprtega evropskega prvenstva v Gentu (BEL) meseca junija.

Pripravil
Karl Kelc