Ustvarjeno 09 Junij 2016 Zadnja posodobitev 09 Junij 2016

Med 4. In 5. Junijem 2016 je v mestu Gent (Belgija) potekalo odprto Evropsko prvenstvo v ju-jitsu borbah, DUO sistemu in ne-waza borbah. Med več kot dvajsetimi državami  je nastopila tudi slovenska ju-jitsu reprezentanca.

Slovenski tekmovalci so dosegli nekaj odličnih rezultatov, predvsem izstopata uspeha Tima Toplaka, ki je v kategoriji do 69 kg dosegel 2. mesto in Benjamina Laha, ki je v kategoriji do 94 kg dosegel 3. mesto.

Na tekmovanju sta nastopila tudi tekmovalca JJK ADK Maribor Nejc NOČ v kategoriji do 62 kilogramov in Igor KUZMANOVIČ v kategoriji do 94 kilogramov. Velik osebni uspeh je dosegel Nejc, saj je z komaj dopolnjenimi osemnajstimi leti v članski kategoriji dosegel končno 9. mesto! Kljub odličnim borbam se mu je zaradi neizkušenosti izmuznilo še kakšno mesto več. Izgubil je namreč proti kasnejšemu evropskemu prvaku, zaradi poškodbe pa ni  uspel napredovati v repesažu. Ta uspeh je velika spodbuda za naprej.

Na omenjenem tekmovanju je potekala tudi generalna skupščina Evropske ju-jitsu zveze. Na njej je bil predsednik slovenske Ju-jitsu zveze Robert PERC izvoljen za novega predsednika Evropske ju-jitsu zveze! Še en uspeh več slovenskega ju-jitsa!

20160604 145745