Ustvarjeno 06 Marec 2018 Zadnja posodobitev 20 Maj 2018

Abu Dabi (Združeni Arabski Emirati) je v času med drugim in četrtim marcem 2018 gostil Mladinsko in kadetsko svetovno prvenstvo v Ju-jitsu. Na tekmovanju je sodelovalo sedeminpetdeset držav iz celotnega sveta. Slovensko reprezentanco je zastopalo pet tekmovalcev v borbah in dva tekmovalca v DUO istemu, trije trenerji, fizioterapevt in sodnik.

V slovenski odpravi so sodelovali trije člani JJK ADK Maribor. Noč Nejc tekmovalec v borbah mladinci do 62 kilogramov, Muršec Pitamic Jaka tekmovalec v borbah mladinci do 77 kilogramov in trener Karl Kelc. Oba tekmovalca, tako Nejc kot Jaka sta stopila na tatami v soboto 3.3.2018.

Nejc je v prvem krogu najprej premagal nemškega tekmovalca z točko razlike, nato Kazahstanca z maksimalno zmago ter v polfinalu še belgijskega tekmovalca z tremi točkami razlike, ter se tako vrstil v finale. V finalu je izgubil proti Ruskemu tekmovalcu ter tako osvojil drugo mesto in naslov vice prvaka sveta v kategoriji mladincev do 62 kilogramov.

20180303 190659

Jaka je imel nekoliko nesreče in slabši dan, tako, da je na kocu tekmovanja osvojil trinajsto mesto v kategoriji mladincev do 77 kilogramov.

Vse čestitke Nejcu za osvojeno medaljo in izredni uspeh na mladinskem svetovnem prvenstvu.

20180303 185607

20180305 223719