Ustvarjeno 27 Oktober 2018 Zadnja posodobitev 08 November 2018

Bologna (Italija) je med 25. in 28. Oktobrom 2018 gostila Mladinsko in kadetsko evropsko prvenstvo v ju-jitsu. Na tekmovanju je med reprezentancami petindvajsetih držav nastopila tudi slovenska reprezentanca. V reprezentanci so nastopili naslednji člani Ju-jitsu kluba ADK Maribor: v kadetski kategoriji Dejan Drobne nad 81 kg in Tine Muršec Pitamic do 81 kg, ter v mladinski kategoriji Eva Puhek do 62 kg, Nejc Noč v kategoriji do 62 kg in Blaž Zupanič do 69 kg.

20181028 154720

Prvi dan sta nastopila debitanta na velikih tekmovanjih Dejan in Tine. Dejan je bil v prvem kolu prost, v drugem je premagal grškega tekmovalca, v polfinalu izgubil proti kolegu iz državne reprezentance Vidu Beliču, tar nato zaradi poškodbe kolena izgubil borbo za tretje mesto z nemškim tekmovalcem. Tine je imel manj športne sreče in po dokaj dobrih borbah izgubil v prvem kolu, ter nato še v repesažu. Vseeno so bile borbe dobra izkušnja za nadaljnje delo.

IMG 0faa7b1727037dea445e3dc71925275b V

Drugi dan je nastopila Eva, branilka lovorike iz zadnjega EP. Eva je bila v prvem krogu prosta, v drugem krogu je izgubila z italijansko tekmovalko za točko in prišla v repesaž. V repesažu je najprej premagala francosko tekmovalko, nato kolegico iz reprezentance Nastjo Simčič, ter tako prišla do borbe za tretje mesto. V borbi za tretje mesto je premagala poljsko tekmovalko in osvojila bronasto medaljo v kategoriji mladinke do 62 kg.

20181027 182734

Tretji dan sta nastopila Blaž in Nejc. Blaž je pričel z tekmovanjem in v pred krogu izgubil z danskim tekmovalcem, kasnejšim nosilcem bronastega odličja. V repesažu je dobil za nasprotnika španskega tekmovalca in po težkem boju prav tako izgubil, ter tako končal tekmovanje. Nejc je v prvem krogu premagal danskega tekmovalca, s katerim je imel polfinale že na minulem svetovnem prvenstvu. V drugem kolu je premagal francoskega tekmovalca, v polfinalu pa po nekaj "čudnih" sodniških odločitvah tesno izgubil z ukrajinskim tekmovalcem. V borbi za tretje mesto je nato suvereno premagal ruskega tekmovalca in osvojil drugo kolajno za JJK ADK Maribor na tem tekmovanju.

Tekmovalce je na evropskem prvenstvu vodil trener Karl Kelc.

IMG 17943fa052cfd7e3a45231013839e9d9 V