Ustvarjeno 09 April 2019 Zadnja posodobitev 09 April 2019

V ponedeljek, 8. 4. 2019, se je Ju-jitsu Klub ADK Maribor predstavil širšemu občinstvu študentov, ki so bili željni ugotoviti, kaj ju-jitsu sploh pomeni. V okviru projekta “Teden zdravja 2019” pod vodstvom in okriljem Univerze v Mariboru, sta trener Denis Kurbus in tekmovalec Nejc Noč v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja predstavila osnove ju-jitsu vadbe, v okviru katere sta prikazala obrambne akcije, prijeme in izmikanja pred različnimi napadi. Predstavitve in vadbe se je udeležilo kar 31 nadobudnih študentov, ki so sodelovali v izvedbi različnih tehnik branjenja in si razširili znanje samoobrambe ter so bili po zaključku vadbe zadovoljni in si želeli pridobiti še več znanja glede ju-jitsa. Študenti so si lahko ogledali in pomerili tudi športno opremo, ki jo tekmovalec potrebuje na evropski in svetovni ravni. Izjemno smo veseli, da lahko med mladimi širimo znanje in različne tehnike tradicionalne veščine.

Napisal
Nejc Noč