Ekipa Ju-jitsu kluba ADK Maribor osvojila drugo mesto v finalu Jadranske lige

Ustvarjeno 29 Junij 2019 Zadnja posodobitev 29 Avgust 2019
Avtor Super User

Banja Luka (BIH RS) je gostila mednarodni turnir v ju-jitsu in finale ekipne ju-jitsu lige za leto 2019. Na turnirju je nastopilo 45 klubov iz sedmih držav, med njimi tudi ekipa ju-jitsu kluba ADK Maribor. Tekmovalci našega kluba so dosegli nekaj odličnih rezultatov.

Po končanem tekmovanju je potekalo finale ekipne Jadranske ju-jitsu lige. Po dokončanih treh kolih so si finale priborile ekipe FENIX iz Podgorice (MNE), MINOTAUR iz Banja Luke (BIH RS), SLAVIJA iz Sarajeva (BIH RS) in JJK ADK iz Maribora (SLO). Prvič po devetih letih se je zgodilo, da v finalu ni bilo nobene srbske ekipe.

Ekipo JJK ADK Maribor so sestavljali naslednji tekmovalci in vodstvo:
Nejc Noč, Žiga Kokol, Blaž Zupanič, Maj Kraševec, Dejan Drobne, Jaka Muršec Pitamic in Tilen Hadolin, trener Denis Kurbus in svetovni A sodnik Karl Kelc

V prvem polfinalu sta se pomerili ekipi FENIX iz Podgorice (MNE) in SLAVIJA iz Sarajeva (BIH RS). Zmaga je ekipa FENIXA z rezultatom 5 : 1. V drugem polfinalu sta nastopili ekipi JJK ADK iz Maribora (SLO) in MINOTAUR iz Banja Luke (BIH RS). Zmagal je ekipa ADK Maribor z rezultatom 5 : 1. Zmage so prispevali Žiga Kokol do 62 kg, Nejc Noč v kategoriji do 69 kg, Jaka Muršec Pitamic do 85 kg, Dejan Drobne v kategoriji do 94 kg in Tilen Hadolin v kategoriji nad 94 kg.

V borbi za tretje mesto je nato ekipa SLAVIJE premagala ekipo MINOTAUR z rezultatom 4:2.

V finalu sta se pomerili ekipi FENIXA in ADK. Ekipa FENIXA je zmagala z rezultatom 4 : 2 in osvojila Jadransko ligo za leto 2019. Zmagi za ekipo JJK ADK Maribor sta prispevala Žiga Kokol in Nejc Noč.
Ekipo JJK ADK Maribor je vodil trener Denis Kurbus, celotni sodniški zbor pa mednarodni A sodnik Karl Kelc.

Čestitke tekmovalcem JJK ADK Maribor za dosežene rezultate!

EKIPA JJK ADK MARIBOR

EKIPA PO KONČANEM TEKMOVANJU

VSI UDELEŽENCI LIGE